معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان:

تشکیک در تحریم سپاه در خود اتحادیه اروپا/ این تصمیم اقتصاد جهانی را با چالش مواجه می‌کند

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان با بیان این که تحریم سپاه توسط اتحادیه اروپا تأثیر چندانی بر روی عملکرد این نیرو نخواهدداشت، تأکید کرد: ایران در صورتی که دست به اقدامات متقابل در برابر این تصمیم اتحادیه اروپا بزند، این مسأله برای کشورهای اروپایی هزینه بالایی خواهد داشت.

به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان با بیان این که تحریم سپاه توسط اتحادیه اروپا تأثیر چندانی بر روی عملکرد این نیرو نخواهدداشت، تأکید کرد: ایران در صورتی که دست به اقدامات متقابل در برابر این تصمیم اتحادیه اروپا بزند، این مسأله برای کشورهای اروپایی هزینه بالایی خواهد داشت.

 

ناکامی غرب در ایجاد ناآرامی پایدار در کشور سبب ناراحتی و عصبانیت سیاستمداران غربی شده است. قطعاً این دشمنان جمهوری اسلامی با بررسی علت شکست خود به دلایلی برمی‌خورند که یکی از آن‌ها اقدامات فرهنگی و امنیتی کی از حافظان این نظام به نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است لذا تصمیم به تحریم کردن این سازمان به منظور تضعیف و محدود کردن آن می‌گیرند.

 

اما برای بررسی ابعاد گفت‌وشنودها پیرامون تحریم سپاه در اروپا، خبرنگار صاحب نیوز گفتگویی با فرهاد مصری‌نژاد، معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان، داشته  که در مورد علت تلاش اروپا برای محدود کردن سپاه گفت: این اقدام تنها تصمیم پارلمان اروپا بوده که تصویب نهایی آن منوط به مصوب شدن در شورای اروپا است، به عبارتی دیگر این مصوبه پارلمان اروپا، درخواستی از سمت این پارلمان برای قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی به شورای اروپا بوده است که در این صورت اگر سپاه تحریم شود، زیرمجموعه‌های آن یعنی سازمان بسیج مستضعفین و نیروی قدس نیز تحت تحریم قرار خواهد گرفت.

 

این استاد دانشگاه اظهارکرد: هر چند با وجود تحریم‌ها محدودیت‌هایی برای سپاه و نیروهای زیرمجموعه آن مثلاً برای فعالیت‌هایی در منطقه ایجاد خواهد شد اما این مسأله چیز جدیدی نیست و سپاه پیش از این توسط آمریکا در لیست سیاه قرار گرفته بود و در کل می‌توان گفت اگر تحریم سپاه در اتحادیه اروپا نیز قطعی شود، محدودیت جدیدی به سپاه اضافه نخواهد شد و اتفاق سنگینی برای سپاه رخ نخواهد داد.

 

وی علت این اقدام پارلمان اروپا را فشارهایی دانست که کشورهای مرتجع عربی در ادامه تلاش خود برای ایجاد اغتشاش و آشوب در ایران بر اروپا وارد کرده‌اند تا سپاه را به عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل شکست اغتشاشات در ایران، تضعیف کنند و بتواند از موضع دیگر به کشور ما فشار وارد کنند.

 

مصری‌نژاد در مورد علت تردید اروپا در تصویب و قطعی کردن این موضوع عنوان کرد: پارلمان اروپا تحریم سپاه را تصویب کرده است اما سازمان‌های دیگر زیر بار این امر نمی‌روند چرا که طبیعتاً اگر این اتفاق بیافتد اقدامات متقابلی از سوی جمهوری اسلامی می‌تواند رقم بخورد مانند این که ایران بعضی از سازمان‌ها و ارگان‌های نظامی کشورهای دیگر را به عنوان سازمان تروریستی اعلام کند و تقابلی ایجاد شود که به نفع کشورهای منطقه اروپا و امریکا نباشد.

 

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان افزود: این مسأله دلیل دیگری هم دارد و آن این که این اقدام مورد توافق بسیاری از کشورهای اروپایی نیست چون این اقدام را به واسطه مقابله به مثل‌هایی که ممکن است بعداً انجام شود مفید نمی‌دانند و نگران هزینه‌هایی هستند که در پی این اقدام باید بپردازند لذا زیر بار پذیرش این مسأله نمی‌روند.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این که در سطح بین‌الملل مرسوم نیست نیروی نظامی رسمی یک کشور را به عنوان نیروی تروریستی اعلام کنند، تأکید کرد: عواقب چنین تصمیمی برای اتحادیه اروپا گران تمام خواهد شد زیرا ایران نیز در این صورت افرادی یا کشورهایی که مرتبط با اتحادیه اروپا هستد و ارتباط با ایران و سپاه دارند را دچار محدودیت و تحریم‌هایی خواهد کرد و اقدامات متقابل ایران می‌تواند فشارهای روانی و سیاسی را برای ملت‌های اروپایی و کشورهای منطقه به همراه داشته باشد.

 

وی با بیان این که چنین رویکرد و چنین سخنانی در روابط بین ایران و اروپا فضای منفی ایجاد می‌کند و تعاملات و مذاکراتی که در حال انجام هست مانند مذاکرات هسته‌ای را تحت الشعاع قرار داده و حتی متوقف می‌کند، گفت: در صورتی که مجلس شورای اسلامی تصمیم بگیرد در خصوص ارتباطات کشورمان با اروپا و تداوم مذاکرات محدودیت‌هایی اعمال کند، این موضوع برای آن‌ها هزینه زیادی دربر خواهد داشت.

 

مصری‌نژاد تنگه هرمز به عنوان شاهراه مهم بین‌المللی در اقتصاد دنیا را تنها یکی از گلوگاه‌هایی دانست که در صورت تصمیم ایران برای اعمال محدودیت در تردد کشتی‌های تجاری اروپایی از آن، اقتصاد جهانی تحت الشعاع این مسأله قرار خواهد گرفت و ضرر کلانی هم متوجه کشورهای مختلف اروپا و هم متوجه کشورهای عربی متحد ایشان خواهد شد.

 

انتهای پیام/