محمد تمنایی، استاد بسیجی و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان:

نامه سرگشاده: لایحه‌ی دو فوریتی برای ضربه به منافع ملی ایرانیان؟!

محمد تمنایی، استاد بسیجی و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان، در متنی با عنوان لایحه‌ی دو فوریتی برای ضربه به منافع ملی ایرانیان؟! می‌نویسد: دولت محترم به جای تلاش بیهوده برای خلع سلاح و از بین بردن نقطه‌ی قوت کشور، در اندیشه‌ی از بین بردن نقطه‌ی ضعف کشور یعنی وضعیت آشفته‌ی اقتصادی باشد.

به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، محمد تمنایی، استاد بسیجی و عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان، در متنی با عنوان لایحه‌ی دو فوریتی برای ضربه به منافع ملی ایرانیان؟! می‌نویسد: دولت محترم به جای تلاش بیهوده برای خلع سلاح و از بین بردن نقطه‌ی قوت کشور، در اندیشه‌ی از بین بردن نقطه‌ی ضعف کشور یعنی وضعیت آشفته‌ی اقتصادی باشد.

متن پیام بدین شرح است:

 

محمد تمنایی، عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان، ۱۴۰۳۱۲۱۶

 

– خبر، برایم ناباورانه بود. دولت محترم اخیراً لایحه‌ای دوفوریتی به مجلس فرستاده برای عضویت ایران در کنوانسیون ممنوعیت به‌کارگیری سلاح‌های متعارف (CCW)!

– به موجب این کنوانسیون، ایران بایستی در استفاده از بسیاری «سلاح‌های خودمختار» هم‌چون پهپادهای انتحاری و انواع موشک‌ها، محدود گردد.

– چرا؟ هدف چیست؟ دولت صراحتاً اعلام کرده «هدف عبارتست از گسترش پایبندی به حقوق بشردوستانه و تحرک‌بخشی به دیپلماسی دفاعی ایران جهت خلع سلاح»! برای اثبات حسن نیت!

– عجبا! خلع سلاح برای اثبات حسن نیت! دولت محترم کاسه‌ی داغ‌تر از آش شده‌است؟! جالب است که نه آمریکا و نه روسیه، هیچ‌یک نه عضو بطور کامل پذیرنده‌ی این کنوانسیون‌اند؛

نه کنوانسیون ضد اشاعه‌ی مین‌های ضد نفر؛

نه کنوانسیون ضد اشاعه‌ی سلاح‌های خوشه‌ای؛

نه کنوانسیون ضد اشاعه‌ی سلاح‌های شیمیایی؛

نه کنوانسیون ضد اشاعه‌ی سلاح‌های بیولوژیک؛ نه کنوانسیون ضد اشاعه‌ی سلاح‌های اورانیوم ضعیف شده.

– پارلمان اروپا همین امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) از برنامه‌ی Rearm Euro خود رونمایی کرد و آن را تصویب کرد: تخصیص ۸۰۰ میلیارد یورو برای توسعه‌ی تسلیحاتی اروپا. فرانسه هم متعهد شد چتر اتمی خود را بر کل اروپا گسترده کند. آری؛ دولت ما هم به دنبال اثبات حسن نیت خود از طریق خلع سلاح است!

– تأسف‌بار آن که سه روز پس از ارائه‌ی این لایحه‌ی دوفوریتی دولت ایران، ترامپ طی یادداشتی وقیحانه (موسوم به NSPM)، پا را از خلع سلاح اتمی و موشکی ایران فراتر می‌گذارد و بر لزوم تحویل کلیه‌ی «سلاح‌های متعارف» ایران و توقف تولید آن تصریح می‌کند. دوستان ما اما ظاهراً به پیشواز خواسته‌های ترامپ رفته‌اند! معنای کاتولیک‌تر از پاپ چیست؟!

 

– گویا برخی دوستان حافظه‌ی تاریخی‌شان را به کلی از دست داده‌اند. به همین تاریخ معاصر بنگرید:

– عراق: تسلیحات دفاعی خود را تا آخرین پیچ و مهره باز کرد و به آمریکا تقدیم کرد. برای اثبات حسن نیت! و البته عاقبت، پس از خلع سلاح، مورد تجاوز آمریکا و اروپا قرار گرفت. قبل از حمله به عراق، نخست‌وزیر انگلیس (تونی بلر) می‌گفت اگر حمله نکنیم عراق ظرف یک روز به بمب اتم دست پیدا می‌کند. وزیر خارجه‌ی آمریکا هم بعدها بابت دروغ‌گویی‌ها عذرخواهی کرد. ولی آب رفته دیگر بازنگشت!

 

– لیبی: به امید دست‌یابی به سرابی که آمریکا و اروپا برایش ترسیم کرده بودند، صنایع اتمی‌اش را تا آخرین قطعه، دمونتاژ و سوار کشتی به آمریکا ارسال کرد. برای اثبات حسن نیت! ولی عاقبت، آمریکا و اروپا هم از خجالت لیبی به درآمدند و با حمله‌ی نظامی، آن کشور را ویران کردند.

 

– اوکراین: ۱۷۰۰ بمب اتمی خود را به روسیه تحویل داد. برای اثبات حسن نیت! از آمریکا و اروپا هم تضمین گرفت که امنیت‌اش را حفظ کنند. عاقبت، خاک کشورش را به باد داد. آمریکا هم نه تنها خیانت کرد بلکه معادن‌ش همراه با صدها میلیارد دلار را هم مطالبه نمود!

– ایران در جنگ جهانی اول: ارتش نداشت. اعلام بی‌طرفی کرد. برای اثبات حسن نیت! به او تجاوز کردند.

– ایران در جنگ جهانی دوم: ارتش هم داشت (البته یک ارتش ضعیف). ولی باز هم اعلام بی‌طرفی کرد. برای اثبات حسن نیت! و باز هم به او تجاوز کردند!

– بعد از ژاپن، که با سلاح اتمی مورد حمله قرار گرفت، ایران دومین کشوری بود که مورد تهاجم از طریق سلاح‌های کشتار جمعی قرار گرفت. در جنگ هشت ساله تحمیلی، دولت عراق، با کمک دولت آلمان غربی و دولت آلمان شرقی، بمب‌های شیمیایی حاوی گاز خردل را تولید و استفاده کرد. آیا این واقعه و وقایع مشابه از حافظه‌ی دولتمردان ایران پاک شده؟ آیا غفلت نسبت به مقوله‌ی بسیار مهم حفظ امنیت، قابل قبول است؟

– این‌که دشمن، دشمنی کند تعجب ندارد. اما این‌که برخی دوستان اصرار دارند حافظه‌ی تاریخی خود را پاک‌شده نشان دهند جای بسی تعجب است.

– دولت محترم به جای تلاش بیهوده برای خلع سلاح و از بین بردن نقطه‌ی قوت کشور، در اندیشه‌ی از بین بردن نقطه‌ی ضعف کشور یعنی وضعیت آشفته‌ی اقتصادی باشد. مقابله با سفته‌بازی در بازارهای نامولّد و مقابله با سامانه‌ی پیچیده‌ی اقتصاد ربوی و بهره‌ی بانکی، از نان شب واجب‌تر است و در انتظار لایحه‌ی سه‌فوریتی دولت محترم!

انتهای پیام/