معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان:

هیچ نقطه ابهامی در تداوم راه امام طی ۳۴ سال رهبری امام خامنه‌ای وجود ندارد

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان با مقایسه اوضاع کشور قبل و بعد از نهضت امام خمینی و بررسی ابعاد شخصیت این رهبر بزرگ الهی، از حال و هوای غمناک روزهای رحلت امام ملت سخن گفت و عنوان کرد: مردم بعد از رحلت امام نگران آینده انقلاب خود بودند ولی امروز هیچ شبهه و هیچ نقطه ابهامی در این زمینه وجود ندارد که آن چه رهبر معظم انقلاب در طول 34 سال گذشته در جایگاه رهبری انجام دادند، عیناً تفکر امام خمینی بوده است.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان با مقایسه اوضاع کشور قبل و بعد از نهضت امام خمینی و بررسی ابعاد شخصیت این رهبر بزرگ الهی، از حال و هوای غمناک روزهای رحلت امام ملت سخن گفت و عنوان کرد: مردم بعد از رحلت امام نگران آینده انقلاب خود بودند ولی امروز هیچ شبهه و هیچ نقطه ابهامی در این زمینه وجود ندارد که آن چه رهبر معظم انقلاب در طول ۳۴ سال گذشته در جایگاه رهبری انجام دادند، عیناً تفکر امام خمینی بوده است.

به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، فرهاد مصری نژاد در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز با تأکید بر این که بررسی ابعاد شخصیتی امام خمینی -رحمة  الله علیه- باید توسط فردی امام شناس صورت بگیرد، گفت: در حد دانش  و درک خودمان می ‌توانیم بگوییم مکتبی که امام خمینی در جامعه جاری کرد، وقتی شناخته می‌شود که شخصیت امام شناخته شود.

مصری‌نژاد افزود: امام راحل دارای شخصیتی چند بُعدی بودند و حکیم بودن، فقیه بودن، سیاست‌مدار بودن، عارف بودن، فیلسوف بودن و جامع بسیاری از علوم بودن را از خصوصیات امام دانست و گفت هر آن چه که یک رهبر بزرگ برای اداره یک جامعه نیاز دارد در شخصیت ایشان تجمیع شده بود.

وی افزود: بسیاری از علمای بزرگ که مسیر سیر و سلوک را در پیش می‌گیرند از سیاست کناره می‌گیرند اما این بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران جمع شاخصه‌های متضادی همچون عرفان، سیر و سلوک و سیاست‌مداری  بودکه دنیا را تکان داد و چنین شخصیتی را کمتر در طول تاریخ اسلام پیدا می‌کنیم.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان خاطرنشان کرد: امام خمینی شخصیت بسیار بامعنویتی بودند و ارتباطشان با خدا و توسلشان به ائمه معصومین -علیهم‌السّلام- کاملاً مشهود و در شخصیت امام نهادینه شده بود.

وی افزود: مبنای امام عقلانیت بود چرا که ایشان یک فقیه و یک حکیم بودند و طبیعتاً هر صحبتی که می‌‌کردند یا حکمی می‌دادند ضمن توجه به معنویات آکنده از عقلانیت بود همان طور که حکم شرع و اسلام این است.

مصری‌نژاد برقراری عدالت نه تنها در ایران بلکه حتی در جهان را یکی از اهداف اصلی قیام امام دانست و افزود: مکتب امام خمینی بسیار در زمان حیات ایشان با وجود دشمنی‌های گسترده و عمیق دشمنان در بین مردم گسترش پیدا کرد و جریانی از تفکر ایشان به راه افتاد که همچنان در جامعه جاری است.

وی ادامه داد: بنیان‌گذار کبیر انقلاب با انقلابی که در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به پیروزی رسید ا زمان رحلت خود، صحنه بین‌المللی را تغییر داده و معادلات جهان را که معتقد بود جهان تنها دو قطب غرب و شرق دارد را به هم ریخت و مسیر تاریخ را تغییر داد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد اثر معجزه‌آسای امام خمینی در جامعه، دفاع مقدس را یکی از جلوه‌های این موضوع دانست که در آن جوانانی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب هر یک ستاره درخشانی هستند، این گونه در آن دوران رشد کردند و از انسان‌های معمولی کف خیابان تبدیل شدند به عارفان و عاشقانی که انسان وقتی امروز وصیت‌نامه این شهدا را مطالعه می‌کند در حیرت فرو می‌رود که چگونه یک  جوان ۱۷ – ۱۸ ساله به چنین معرفتی رسیده است و این نبود جز تأثیری که جوانان از مکتب و تفکر امام آموخته بودند.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان شهدا را شاگرد این مکتب دانسته و اظهار کرد:از جمله ویژگی‌های شخصیتی امام خمینی این بود که در صحبت با عوام این قدر ساده عبارات را مطرح می‌کردند که برای همه افراد جامعه قابل فهم باشد در حالی که وقتی به کتب ایشان همچون اسرار الصلاة یا چهل حدیث مراجعه می‌کنیم و متن‌های ادبی ثقیل را می‌بینیم برایمان قابل تصور نیست که این متن‌ها از همان فردی باشد که سخنانش در برابر مردم این قدر ساده است.

مصری‌نژاد در مورد حال و هوای رحلت امام خمینی در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ گفت: شبی که حال امام رو به وخامت رفته بود و فردای آن روز اعلام شد امام رحلت کرده‌اند، فضای خاصی در کشور حاکم شده بود، تلویزیون مکرر تصاویر امام و بیمارستانی که امام در آن جا بستری بودند را نشان می‌داد و مرتب از مردم خواسته می‌شد برای سلامتی امام دعا کنند.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان تصریح کرد: آن شب در مساجد مختلف کشور مردم دست به دعا بردند و برای سلامتی امام دعا کردند اما فردای  صبح آن خبر سنگین اعلام شد که «انالله و انا الیه راجعون روح بلند پیشوای مسلمانان و رهبر آزادگان جهان حضرت امام خمینی به ملکوت اعلی پیوست».

وی گفت: با این که مدتی بود حال امام رو به وخامت رفته بود و ایشان در بیمارستان بستری شده بودند اما باز هم این خبر شوک‌آور بود و باورش خیلی سخت و آن چیزی که شاید مردم در طول همه این سال‌های رهبری امام تصورش را نمی‌کردند و همواره اجازه نمی‌دادند حتی فکر این موضوع به ذهنشان نزدیک شود، رحلت ایشان بود.

مصری‌نژاد گفت: با اعلام خبر رحلت امام، مردم در نقاط مختلف کشور و از جمله در اصفهان به سمت مساجد محل رفتند و در آن جا تجمع کردند، مردم تهران هم که راهی جماران شدند و از زمان تشییع پیکر مطهر امام تا چهلم این رهبر الهی و انقلابی، کل فضای شهرها سیاه‌پوش بود و مردم در یک عزای عمومی غرق اندوه و غم و البته نگرانی از آینده انقلاب بودند.

وی خاطرنشان کرد: کشور به تازگی بعد از کنار زدن حکومت فاسد و ناکارآمد شاهنشاهی بعد از قرن‌ها ظلم پادشاهان، جنگی سنگین را تجربه و از آن عبور کرده بود، خسارات زیادی بر جای مانده بود و راه زیادی باید برای بازیابی کشور طی می‌شد، لذا مردم علاوه بر غم از دست دادن چنین گوهر تابنده‌ای، نگران انقلابی بودند که با خون دل آن را به این جا رسانده بودند.

این استاد بسیجی با بیان این که حال و هوای عجیب آن روزها را نمی‌توان با گفتار و حتی نمایش فیلم‌های آن زمان توصیف کرد، گفت: با وجود این که بعد از انقلاب خیلی از عزیزان ملت از دنیا رفتند اما رفتن سه نفر خیلی جامعه را متأثر کرد که یکی رحلت جان‌سوز حضرت امام خمینی بود، یکی شهادت شهید بهشتی بود که در آن زمان هم به شدن مردم متأثر شدند و جامعه رخت عزا بر تن کرد و یکی هم در سال‌های اخیر شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان عنوان کرد: امروز با وجود گذشت حدود  ۳۴ سال از رحلت امام، تفکر ایشان همچنان در بخش عمده‌ای از مردم جامعه جاری است و همان طور که مقام معظم رهبری در ابتدای انتخابشان بیان فرمودند که راه امام را به طور دقیق ادامه خواهند داد، امروز هیچ شبهه و هیچ نقطه ابهامی در این زمینه وجود ندارد که آن چه رهبر معظم انقلاب در طول ۳۴ سال گذشته در جایگاه رهبری انجام دادند، عیناً تفکر امام خمینی بوده است.

مصری‌نژاد افزود: تفکر و مکتب امام و مسیر رهبر معظم انقلاب که منشعب از مکتب امام است، در مفاهیمی همچون مقاومت، عقلانیت، خودباوری و استقلال خلاصه می‌شود یعنی همان چیزی که از ابتدای آغاز نهضت توسط امام در دهه ۴۰ ت ازمان رحلت ایشان و پس از رحلتشان توسط رهبر معظم انقلاب تاکنون بیان و به آن عمل شده است.

وی ادامه داد: این مکتب همواره در طول این سال‌ها موفقیت و سرافرازی به همراه داشته است مانند پیروزی کشورمان در برابر دشمن بعثی که از حمایت قریب به اتفاق کشورهای جهان برخوردار بود به خاطر این که ایدئولوژی انقلاب اسلامی و تفکر و مکتب امام منجر به فروپاشی تفکر استکباری می‌شد و افکار عمومی را بیدار می‌کرد.

این استاد دانشگاه نمونه دیگر موفقیت‌هایی که در اثر عمل به مکتب امام برای کشور حاصل شده است را در خنثی کردن فتنه‌ها و نقشه‌های دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: پیروزی‌های متعددی که در جنگ و صحنه‌های سیاسی بین‌المللی در مواجهه با دشمنی دشمنان و در توسعه علم، فرهنگ و فناوری داشتیم به خاطر جریان داشتن تفکر امام در این عرصه‌ها بوده است.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان تصریح کرد:به عنوان یک دانشگاهی می‌گویم هیچ مقامی در جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند مدعی باشد که عامل پیشرفت علم در این کشور بوده است و معتقدم آن چه در پیشرفت علمی در کشور حاصل شد و در بسیاری از حوزه‌‌ها رشد و پیشرفت داشتیم که بخشی از آن موفقیت‌های نظامی، پزشکی و .. است که بیان شده است به خاطر رهبری‌های امامین انقلاب و حاصل پیگیری، دستورات و سیاستگذاری‌‌های رهبر معظم انقلاب است.

مصری‌نژاد تأکید کرد: آن جا که مسئولان به هر دلیلی مانند اعتماد بیش از حدی که به غرب داشتند، فرامین رهبر معظم انقلاب را نصب العین قرار ندادند دچار عقب ماندگی شدیم مانند حوزه اقتصاد کشور چرا که متولیان این حوزه هیچ گاه به راهبری‌های مقام معظم رهبری  ایمان نداشته و دنباله‌رو آن نبودند.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان اظهار کرد: نهادهای مختلفی که امام خمینی بعد از انقلاب فرمان تأسیس آن را دادند توجهشان به مظلومان و مستضعفان بود و در واقع طوری نهادسازی شده بود که برای ترویج عدالت در جامعه و رفع محرومیت‌ها زمینه‌ای فراهم شود و همچنین تربیت فکری و معنوی مردم مورد توجه قرار گیرد مانند جهاد سازندگی که برای رفع محرومیت از نقاط محروم تأسیس شد، حساب ۱۰۰ که برای حل مشکل مسکن تأسیس شد،کمیته امداد امام خمینی که برای تحت پوشش گرفتن محرومین تأسیس شد، بسیج که بسیاری از چالش‌هایی که در طول انقلاب تاکنون رخ داده است را حل کرده است.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چه مقدار انقلابی که امام خمینی پایه‌ریزی کرد عدالت را با خود به همراه داشت، با بیان این که باید به این سؤال با نگاه واقع‌بینانه و مقایسه‌گر جواب داد و نباید مشکلات کنونی جامعه باعث شود در پاسخ به این سؤال به خطا بیافتیم گفت:آن چه افراد مختلف با تفکرات متفاوت از وضعیت معیشتی و رفاهی مردم در قبل و بعد از انقلاب به ثبت رسانده‌اند، مشخص می‌کند سطح زندگی مردم بعد از انقلاب جهش داشته است و به عنوان مثال در تنها موضوع تأمین آب شرب بهداشتی، قبل از انقلاب تنها در بخش‌های از تهران و شهرهای بزرگ آب لوله‌کشی سالم وجود داشت اما تنها کمی بعد از انقلاب این مسأله در کل کشور فراگیر شد و قریب به اتفاق روستاهای دوردست نیز از آب بهداشتی و سالم برخوردار شده‌اند.

معاون بررسی و تحلیل بسیج اساتید استان اصفهان گفت: در زمان پهلوی هم بالاخره خدماتی به کشور شده و کارهایی انجام شده است اما عادلانه و در اختیار همه مردم نبوده و تنها بخشی از افراد جامعه، به ویژه بخش متمول و صاحب منصب امکان استفاده از آن را داشته است.

مصری‌نژاد با آوردن این مثال که در ابتدای انقلاب کشور در صنعت حتی در تأمین سیم خاردار هم وابسته به کشورهای دیگر بود و هیچ چیزی از خود نداشت و در وضعیت بهداشتی، رشد فناوری و تکنولوژی و از این قبیل در اوضاع تأسف‌باری به سر می‌برد در حالی که الان صادرکننده بسیار از اقلام صنعتی و تکنولوژی‌ها هستیم و این به خاطر تفکر و زیرساختی بود که انقلاب فراهم کرد.

وی گفت: ادعا نمی‌کنیم امروز در نقطه مطلوب قرار داریم و اوضاع بسیار خوب است اما این واضح است که همین وضعیت کنونی و رفاه کنونی اصلاً قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.

انتهای پیام/