یادداشت تبیینی با موضوع «اهمیت فرزندآوری و قدرت ملی دربرابر دشمن»
به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، نرگس عطریان عضوهیات علمی واستاد بسیجی دانشگاه ازاد اسلامی لنجان یادداشتی با عنوان «اهمیت فرزندآوری و قدرت ملی دربرابر دشمن» را بررسی و تبیین نموده است.
متن این یادداشت بدین شرح است:
وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا ﴿۷۴﴾
آنان که می گویند: پروردگارا! ما را از سوی همسران و فرزندانمان خوشدلی و خوشحالی بخش، و ما را پیشوای پرهیزکاران قرار ده.
در دهه های اخیر با گسترش مدرنیته و نوگرایی بسیاری از عوامل در سطح جهان مورد تغییرات اساسی قرار گرفته است. در جامعهی ایران نیز کاهش فرزندآوری یکی از مهمترین تغییرات در رفتار اجتماعی تلقی میشود بنابراین جایگاه موضوع فرزندآوری در رشد و توسعه جامعه بایستی مورد بررسی دقیق قرار گیرد. شاخصهایی از جمله فنآوری و تولید آموزش اصولی، شرایط اکولوژکی سرزمین؛ حفظ محیط زیست؛ تسلیحات نظامی و جمعیت مناسب و در کنار آن دارا بودن فرهنگ سالم بهرهبرداری از این مقولههایی است که باعث توانبخشی و قدرت ملی میگردند. توان ملی زمینهساز اجتماع و جلوگیری از آسیبهای ملی و فرا ملی میگردد.
به عبارتی شرط حفظ و بقای هر جامعهای؛ داشتن جمعیت مناسب است و فرزندان بعنوان سرمایههای اجتماعی قلمداد می شوند و با داشتن اعتقادات و با رفتار صحیح اخلاقی در کنار رشد و شکوفایی استعدادها به سرمایههای ذهنی و فرهنگی جامعه مبدل میگردند. سرمایه فرهنگی جامعه به مراقبت از هویت خانوادگی اجتماعی و دینی و تاریخی خود میاندیشد و لازمه توسعه اقتصادی در این جامعه نیز تلاش فرهنگی اجتماعی است.
سوابق و تحقیقات نشان میدهند فرزندان با تولید خودشان درها و افقهای زیبا و تازهتری به روی جامعه به ویژه خانواده خود میگشایند و پیامدهایی دارند که از آن جمله احساس مفید بودن؛ امور سلامت بهداشت روان جامعه؛ پویایی و نشاط اجتماعی و ایجاد نگرشهای به روز و برخورداری از علم و فن آوری روز؛ تحکیم خانوادهها است؛همچنین امیدواری در سطح جامعه در گرو زندگی بزرگسالان در کنار جوانان و کودکان است. هر فرزندی با زندگی مفید خود باعث افزایش روزنههای امید در جامعه میشود و البته حمایت بزرگسالان از نسل آینده نیز شرط اساسی حیات سالم ایشان است.
روحیه فرزندآوری از اعتقادات سالم و صبوری و پختگی و نبوغ فکری؛ توالی نسلها و عشق به زندگی فردی و اجتماعی و هدفمندی والدین نشات میگیرد. والدینی که میدانند مخارج اقتصادی و تلاشهای تربیت فرزند الزاما بیش از خسارات ناشی از تنهاییهایی و نداشتن حامیان با عشق و محبت والد و فرزندی نیست.
علوم رفتاری متعدد از جمله علوم دینی؛ روانشناسی؛ جامعه شناسی همگی در طرحواره های خانواده درمانی خود به آبشار وجود فرزندان صالح در خانواده اشاره نموده اند.امام رضا علیه السلام می فرمودند فرزند برای سختی های روزگار و پیامدهای زمانه است.
همچنین محققان و دانشمندان مختلف در حوزه تخصصی خود به آبشار زندگی بزرگسالان در کنار نسل آینده نظریات تئوری ارائه نمودهاند.
از مجموع آموزه های دینی در خصوص فرزندآوری نیز دین اسلام نگرش مثبت به فرزندآوری دارد و در آیات و روایات تاکید بر تربیت صحیح فرزندان شده است.
فرزند نه تنها باعث تقویت پایههای اصلی خانواده است بلکه عامل قدرت اجتماع است و جمعیت کم در ارتباطات خارجی؛ قدرت و امنیت در برابر دشمن را کاهش می دهد این موضوع نه تنها به قوای نظامی بلکه به هرگونه تولید رسانه ای و خلاقیت در صنایع و غیره بر میگردد به همین دلیل اقتدار ملی به عنوان سیاست راهبردی کشور از سوی مقام معظم رهبری نیز اعلام شده است.
همچنین کاهش زیاد فرزند آوری باعث میشود جمعیت به زیر سطح جانشینی و سالخوردگی جمعیت منجر شود. واین در حالی است که دفاع از خانه و کشور در برابر انواع خطرات تهاجمی فرهنگی و یا نظامی بدخواهان توسط نیروهای هوشمند و متعهد صورت میگیرد.
حتی دین شناس امریکایی در نیمه اول قرن ۲۰ از زنان جامعه می خواست به توالی نسل کمک کنند چون اعتقاد داشت ادارهی و رشد خانوادههای بزرگ؛ انسانی قوی تری می سازد و تامین خانواده ملی بزرگ به انواعی از نظم نیاز دارد که حاصلش زندگی موفق است.
مجموعه یادداشتها در راستای برنامه معاونت بانوان سازمان با چهار موضوع: نقش صیانت زنان در تحقق اهداف اسلامی؛ حقوق بشر اسلامی؛ الگوی سوم؛ و فرزنداوری و ناامیدی دشمن؛ در استفاده از ظرفیت تبیینی استادان بسیجی توسط تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و معاونت بانوان برنامهریزی شده این برنامهها همراه با برگزاری جلسات هماندیشی و کارگاه آموزشی توسط تربیتوآموزش بسیج اساتید ارائه شده
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0