یادداشت مجتبی جعفری معاون مطالبه گری سازمان بسیج اساتید استان اصفهان:

الگوی سوم زن مسلمان مهمترین نیاز امروز بشریت

مجتبی جعفری معاون مطالبه گری سازمان بسیج اساتید استان اصفهان در یادداشتی تحت عنوان «الگوی سوم زن مسلمان مهمترین نیاز امروز بشریت» است؛ می‌نویسد: الگوی سوم؛ زن را در مقام انسانیت در بالاترین سطوح هستی و خلیفه خدا و مایه افتخار خلقت می‌داند و این نگاهی است که اسلام به زن دارد و در بیانات مختلف رهبر حکیم انقلاب نیز این نگاه موج می‌زند.

به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، مجتبی جعفری معاون مطالبه گری سازمان بسیج اساتید استان اصفهان در یادداشتی تحت عنوان «الگوی سوم زن  مسلمان مهمترین نیاز امروز بشریت» است؛ می‌نویسد: الگوی سوم؛ زن را در مقام انسانیت در بالاترین سطوح هستی و خلیفه خدا و مایه افتخار خلقت می‌داند و این  نگاهی است که اسلام به زن دارد و در بیانات مختلف رهبر حکیم انقلاب نیز این نگاه موج می‌زند.

 

متن یادداشت بدین شرح است:

امروز بشر با بحرانهای متعددی مواجه است که هر کدام از این بحرانها ذهنها را درگیر خود کرده است. اما سوالی که مطرح است این است که آیا بحران اساسی وجود دارد که حل آن به گشودن سایر بحران‌ها منجر شود؟

با دقت در انحراف‌هایی که در خصوص حقیقت انسان و بخصوص زن صورت گرفته است می‌توان گفت بحران اصلی بشر بحران انسانیت و بخصوص بحران زن است. اگر انسان به جایگاه اصیل خود برگردد حل سایر بحران‌ها کار دشواری نخواهد بود.

رهبر انقلاب در این زمینه می فرمایند:

«شاید تعبیر «بحران زن»، تعبیر تعجب‌آوری باشد. امروز مسئله‌ی بحران آب و هوا، بحران آب، بحران انرژی، بحران گرم شدن زمین، به عنوان مسائل اصلی بشریت مطرح میشود؛ اما هیچکدام از اینها مسائل اصلی بشریت نیست. بیشترِ آن چیزهائی که مشکلات اصلی بشریت است، برمی‌گردد به مسائلی که ارتباط پیدا می کند با معنویت انسان، با اخلاق انسان، با رفتار اجتماعی انسان ها با یکدیگر؛ که یکی از آنها مسئله‌ی زن و مرد، جایگاه زن، مسئله‌ی زن و شأن زن در جامعه است؛ که این حقیقتاً یک بحران است.» [۱۳۹۰/۳/۱]

باید گفت زن به لحاظ جسمی ضعیف‌تر از مرد آفریده شده و همین امر موجب شده که کسانی تصور کنند زن از هر نظر ضعیف و مخلوق درجه دوم است و این نقطه آغاز انحراف است چرا که وقتی زن به عنوان موجود ضعیف و دست دوم لحاظ شود و بر همین اساس در مورد او تصمیم گرفته شود هر تصمیمی در مورد او نادرست و آسیب زا خواهد بود. حال آنکه زن توانایی‌هایی دارد که از عهده هیچ مردی برنمی آید. رهبر انقلاب در این زمینه می‌فرمایند:

زن با نقاط قوّت زنانه‌ی خود- که خدای متعال در وجود او به ودیعه گذاشته و مخصوص زن است- همراه با ایمان عمیق، همراه با استقرار ناشی از اتکاء به خداوند، و همراه با عفت و پاک‌دامنی- که فضای پیرامون او را نورانیت می‌بخشد- می‌تواند در جامعه یک نقش استثنائیِ این‌گونه ایفا کند؛ هیچ مردی قادر به ایفای چنین نقشی نیست. مثل کوه استواری از ایمان، درعین‌حال مثل چشمه‌ی جوشانی از عاطفه و محبت و احساسات زنانه، تشنگان و محتاجان نوازش را از چشمه‌ی صبر و حوصله و عاطفه‌ی خود سیراب می‌کند. انسانها در چنین آغوش پُربرکتی می‌توانند تربیت شوند.۸۴/۲/۲۵

دنیای غرب چون این عظمت زن را نمی‌توانست ببیند در مقطعی او را مورد انواع ظلم قرار دادند.  اعتراف متفکران و اندیشمندان غرب از قبیل ویل دورانت در این زمینه حاوی اعتراف‌های مهمی در زمینه انواع ظلم به زن است.

در خوشبینانه‌ترین ‌‌حالت در قرن بیستم کسانی به خیال خود خواستند زن را از ظلمی که به او شده بود نجات دهند و به همین دلیل دم از تساوی زن و مرد زدند.  تساوی که صرفا ناظر به بعد جسمی و طبیعی زن بود. و به همین دلیل مجدداً زن مورد ظلم قرار گرفت.

از این جهت گفتم خوشبینانه که در نگاه بدبینانه یا واقع بینانه این هم نقشه‌ای از طرف نظام سرمایه‌داری برای سوء استفاده مجدد از زن بود.

اما آنچه حق زن بود و اسلام برای او در نظر گرفته بود تساوی زن و مرد در انسانیت بود. این مطلبی بود که غرب هیچگاه متوجه آن نشد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب

اگر زن با این خصوصیات در عالمِ وجود نبود، انسانیت معنا پیدا نمی‌کرد. این، معنای ارزش زن و تشخص زن است؛ چیزی که مغز متحجرِ مادی غربی‌ها نمی‌تواند آن را بفهمد.» [۸۴/۲/۲۵

آری الگوی سوم بر خلاف دو نگاه  انحرافی  قبلی نه زن را ضعیف  و منزوی و درجه دوم  تلقی می کند و نه او را تحت  عنوان آزادی  و تساوی زن و مرد به ابزاری در خدمت شهوترانی مردان قرار می دهد، بلکه او را در مقام انسانیت در بالاترین سطوح هستی و خلیفه خدا و مایه افتخار خلقت می‌داند و این  نگاهی است که اسلام به زن دارد و چنانکه مشاهده شد در بیانات مختلف رهبر حکیم انقلاب موج می زند.

گفتنی است؛ مجموعه یادداشتها در راستای برنامه معاونت بانوان سازمان با چهار موضوع: نقش صیانت زنان در تحقق اهداف اسلامی؛ حقوق بشر اسلامی؛ الگوی سوم؛ و فرزنداوری و ناامیدی دشمن؛ در استفاده از ظرفیت تبیینی استادان بسیجی توسط تربیت و آموزش سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و معاونت بانوان برنامه ریزی شده این برنامه ها همراه با برگزاری جلسات هم اندیشی و کارگاه آموزشی توسط تربیت و آموزش بسیج اساتید انجام و ارائه شده است.

انتهای پیام/