یادداشت «وصف آفتاب» در تبیین ابعاد و ویژگیهای شخصیت امام خمینی(ه)
به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، اکبر سلیمانی استاد بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه در یادداشتی تحت عنوان «وصف افتاب» ابعاد و ویژگیهای شخصیت امام خمینی(ه) را با سه عنوان « مجتهد برجسته و وارسته، فیلسوف صدرایی و عارف مبارزه و جهاد» تبیین کرده است.
متن به شرح زیر است:
قسمت اول
۱–مجتهد برجسته و وارسته
از ابعاد مهم وممتاز امام(ره) آن است که فقیه ومجتهد نواندیش و جامع و اهل مبارزه و جهاد هستند.
ایشان درمیان تودههای وسیع و گسترده مردم به لحاظ اینکه مجتهد و فقیه برجستهای هستند مقبولیت ومحبوبیت فراوانی داشته و دارند.
حتی در زمانی که خرید رساله عملیه امام توسط ساواک شاه ممنوع شده بود و داشتن رساله امام از نظر ساواک شاه جرم محسوب میشد مردم به هر شکل اقدام به خرید و تهیه رساله امام میکردند اگر چه جانشان هم به خطر میافتاد.
امام خمینی(ره) کتابهای ارزشمندی در مباحث فقهی و اجتهادی تالیف نمودند که عبارت است از تحریر الوسیله- مکاسب محرمه – البیع- الطهاره- رساله توضیح المسائل.
۲- فیلسوف صدرایی
امام خمینی(ره) معتقد به فلسفه اسلامی هستند و از فیلسوفان بزرگی مانند بوعلی سینا و ملاصدرا به نیکی و احترام یاد میکنند.
توجه امام(ره) به فلسفه اسلامی در شرایطی است که در حوزههای علمیه برخی از فضلاء و علماء نسبت به فلسفه بیاعتنایی و بیمهری دارند و بعضا مخالفت میکنند.
امام کتاب تقریرات منظومه و کتاب اراده و طلب را در موضوع فلسفه اسلامی تصنیف نمودند.
فلسفه و حکمت برخاسته از محراب و نبوت است. فلسفه الهی و اسلامی موجب رشد و تعالی عقل و اندیشه فرد و جامعه میشود.
در جهان اسلام فیلسوفان بزرگی چون ابویعقوب کندی- فارابی- سهروردی- ابن رشد- بوعلی سینا- ملاصدرا- حاج ملاهادی سبزواری- علامه طباطبایی و…ظهور نمودهاند و خدمات علمی و فکری ارزشمندی به دنیای علم ومعرفت و جامعه بشری داشتهاند.
۳- عارف مبارزه و جهاد
امام خمینی(ره) در رشته عرفان اسلامی نیز سالیانی تحصیل نمودهاند آیت الله شاه ابادی استاد عرفان امام خمینی(ره) هستند امام از آیت الله شاه ابادی تجلیل وافری نمود وفرموده اند اگر اقای شاه ابادی هشتاد سال هم درس بگویند پای درسشان مینشینم.
امام کتابهای شرح دعای سحر و اداب الصلوه و جهاد با نفس و مصباح الهدایه و چهل حدیث را در موضوع عرفان واخلاق اسلامی نگاشته و نوشتهاند.
امام خمینی(ره) معتقدند عرفان شیعی عرفان سیاست و مبارزه و دفاع از محرومان و مستضعفان است.
عرفان تنها تسبیح بدست گرفتن و برسجادهای نشستن و ذکر و حمد گفتن نیست.
امام خمینی(ره) با دیدگاه عرفانی و قرانی انقلاب اسلامی را مدیریت نموده و به پیروزی رساندند.
به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی و منادی مبارزه و مقاومت در برابر دشمنان غدار و مکار در جهان معاصر.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0