حسن عابدینی در «تحلیل مسائل منطقه خاورمیانه و همسایگان جمهوری اسلامی ایران»:

با شکست توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برضد مقاومت؛ ورق برگشت

معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور در نشست تخصصی جهاد تبیین «تحلیل مسائل منطقه خاورمیانه و همسایگان جمهوری اسلامی ایران» گفت: توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برضد مقاومت که کوثر زاینده اندیشه مقاومت ایران هست شکست خورده بنابراین آرام آرام ورق برگشت.

به گزارش دفتر رسانه و ارتباطات نهضت استادی بسیج اصفهان، حسن عابدینی معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور  در نشست تخصصی جهاد تبیین «تحلیل مسائل منطقه خاورمیانه و همسایگان جمهوری اسلامی ایران»  که به همت دفتر بسیج دانشجویی و بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه با همکاری سازمان بسیج اساتید استان اصفهان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان اصفهان و بنیاد  حفظ و‌ نشر آثار دفاع مقدس در استان اصفهان و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه های پیام نور استان اصفهان  برگزار شد، گفت: توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برضد مقاومت که کوثر زاینده اندیشه مقاومت ایران هست شکست خورده بنابراین آرام آرام ورق برگشت.

 

عابدینی در ابتدا با اشاره به این که طبعا موضوع غرب آسیا تحلیلش بسیار بسیار سخت است چرا که اولا قلب دنیاست و دوم این که در بعد جنگ جهانی دوم یکی از مناطق جغرافیایی بوده که تاثیر تعیین کننده در معادلات بین المللی داشته اظهار کرد:  موضوع جایگاه ایران در هندسه قدرت جهانی براساس آنچه که در منطقه غرب آسیا می گذرد با دو نوع تحلیل می توان بررسی کرد که تحلیل خرد و تحلیل کلان است.

وی با اشاره به این که تحلیل خرد یعنی این که مثلا یک گروهان نظامی را می بینید می‌خواهید از نزدیک این را بررسی کنید که این یک مدل است و وقتی می خواهید این را تحلیل کنید بسیار بسیار نامید کننده است که وضعیت نیروها دیده می شود، ادامه داد: اما نوع دیگر که از نظر نقطه جغرافیایی که مثلا این گروهان نظامی داشته بررسی می شود و وقتی فاصله دو منطقه منطقی هست بنابران گفته می شود هدف خوب انتخاب شده.

معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور  گفت: اما اگر در حوزه منطقه بررسی کنیم باید از سیستم تحلیل کلان نگاه کنیم در این خصوص یکی از اندیشمندان و نظریه پردازان روابط بین الملل معتقد است در تصمیم گیریهای سیاست خارجی دو مدل تصمیم گیری داریم یک مدل استفاده از تحولات داخلی و یکی استفاده از تحولات بین المللی است اما شخصیتها هم در نوع تصمیم گیری تاثیر می گذارند و گفته شده شخصیت فرد جایگاه فرد و ساختار آن نظام سیاسی موثر است.

عابدینی در ادامه با بیان این که  حالا براساس این مدل علمی جمهوری اسلامی ایران چه کرده که ما طی ۲۰ سال گذشته را مورد تحلیل قرار می دهیم افزود:  طی این ۲۰ سال ایالات متحده امریکا بعنوان بازیگر نقش اول منطقه غرب آسیا بوده چون بعد از دوران فروپاشی یعنی سال ۱۹۸۱ که اتحاد جماهیر شوری فروپاشسید عملا دنیا به سمت تک قطبی شدن پیشرفت البته الان شرایط به گونه دیگری است مثلا هانتیگتون  جنگ تمدنها را مطرح می کند بعد از دوران فروپاشی و یازده سپتامبر و یا پوپویاما می گوید پایان تاریخ اتفاق می‌افتد یعنی نظام لیبرال دمکراسی بعنوان یک هژمون برتر در دنیاامطرح می شود که قطعا منطقه غرب آسیا هم جزیی از دنیای آنها تلقی می شود.

وی ادامه داد:  بنابراین همه نظریه پردازان امریکایی و غرب  به گونه ای معتقد هستند که دنیا به سمت نظام لیبرال دمکراسی پیش می رود و نظام سیاسی دیگری را مقابل آن اصلا به حساب نمی آوردند.

 

طی بیست سال ۵ راهبرد را امریکایی ها در غرب آسیا دنبال کردند

عابدینی افزود: اما برای تحقق این موضوع آمدند ۵ راهبرد را امریکایی ها در غرب آسیا دنبال کردند که بعد از یازده سپتامبر  یعنی ۲۰ سال پیش که سال ۲۰۰۱ افغانستان را گرفتند و بعد در سال ۲۰۰۳ عراق را گرفتند.

معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور  گفت: یک از رهبردهای اساسی که امریکاییها دنبال کردند موضوع  مربوط به ایجاد دولت ملت بود همان زمان اگر رسانه ها را مراجعه کنید در آن مقطع این جور القا می کردند که اگر در شرق و غرب ایران دو دولت دمکراتیک دو تا دولت مبتنی بر نظام ارزشی غرب  شکل بگیرد یعنی در افغانستان و عراق طبعا مردم ایران خودشان به سمت پذیرش آن پیش می روند.

 

راهبرد دولت و ملت مدل موفق  امریکا در ژاپن

عابدینی ادامه داد: استنباط آنها هم کاملا درست بود چرا که در سال ۱۹۴۵ بعد از فروپاشی ارتش امپراتوری ژاپن و اشغال ژاپن مردم ژاپن پذیرفتند و حتی  یک قانون اساسی برای ژاپن نوشتند  که حق داشتن نیروی مسلح زمینی، هوایی و دریایی ندارد و هنوز هم همان قانون حاکم است بنابراین  یک مدل موفق هم داشتند در این مقطع هم آمدند که این مدل را اجرا کنند.

وی بیان کرد: حتی رسانه های داخلی یا برخی سیاست مدارانی که خیلی خوشبین بودند به نظام ایالات متحده گفتند که ممکن است ایرانیها بروند افغانستان چون وقتی یک مدت تحت اشغال امریکاییها باشد آنقدر پیشرفت می کند که دیگران علاقمند هستند بروند آنجا.

 

راهبرد دولت و ملت  امریکا در افغانستان و عراق شکست خورد

معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور  با اشاره به این که بعد از جنگهای اتحاد جماهیر شوروی بر ضد افغانستان و جنگهای داخلی افغانستان که اتفاق افتاده بود تصویر بود که همه خراب شده اظهار کرد: اما حتی خیابانهای افغانستان که در زمان جنگ خمپاره خورده بود آسفالت نشد، امنیت افغانستان شکل نگرفت حتی شاهد اتفاقات نامناسب بودیم، اما در آخر همانطور که یکی از دانشمندان غربی گفت امریکاییها ۲۰ سال چهار رئیس جمهوری هزینه کردند که قدرت از طالبان به طالبان برگردد.  این راهبرد امریکا بود که با شکست مواجهه شد عین همین هم در عراق هم اتفاق افتاد؛ دیدیم که مراسم عزاداری و عروسی را در عراق بمباران می کردند و امنیت هم در عراق روز به روز بدتر شد و  بعد داعش  بخش زیادی از عراق را هم تصرف کرد. اینها نشان داد که ارتش دست ساز امریکاییها شکست خورد و راهبرد دولت و ملت در عراق و افغانستان از بین رفت.

 

دومین راهبرد امریکا در غرب آسیا جنگ بین شیعه و سنی  که شکست خورد

عابدینی اظهار کرد: دومین راهبرد اینها آمده بودند که جنگ بین شیعه و سنی ایجاد کنند ممکن است برخی بگویند که این اتفاق بعدا اتفاق افتاد اما یک کتابی بنام جنگ جهانی دوم هست  که دماراچ نوشته فردی که مدتهای مدیدی رئیس سازمان اطلاعات و امنیت فرانسه بود حتی در یک مقطعی مشاور امنیت جورج بوش بود که کتاب  را ۱۹۹۷ نوشته و گفته راه مبارزه با نظام اسلامی این است که اندیشه اسلامی را در غرب آسیا تضعیف کنیم دقیقا مثل اتفاق اروپا که ۳۰ سال جنگ بین پروتستانها و کاتولیکها بود و تلاش کردند و یک چیزی بنام داعش شکل گرفته و کشتار کرده بعنوان تفکر اسلامی جا زدند در صورتی که علمای اسلام موافق داعش نبودند جز یک گروه سلفی تندرو اما چه اتفاقی افتاد بجای این که ۳۰ سال طول بکشد اما این جنگ هم استمرار پیدا نکرد چیزی که برخی مقامات امریکایی اروپایی می گفتند که این ۳۰ سال برگرفته از جنگهای  مذهبی اروپا بود، راهبرد جنگ بین شیعه و سنی هم شکست خورد.

معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور  عنوان کرد:  راهبرد دیگر گفتند باید به سمت تجزیه غرب آسیا برویم نقشه ها را پنتاگون در سال ۲۰۰۱ منتشر کرد حتی برای کشورهایی مثل ایران هم نقشه داشتند اما چه اتفاقی افتاد آخرین تیر ترکش اینها برای ایجاد دولتهای کوچک که نتوانند مقابل ر ژیم صهیونیست بایستد در شمال عراق اقلیم بود که  شکست خورد.

وی به نقش ایران در موضوع عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: دیدیم که با نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران ارتشها برمبنای اندیشه انقلاب اسلامی ساماندهی کرده بودند بنابراین امریکاییها و رژیم صهیونیست و حتی اروپاییها معتقد بودند که این ایران است که بیشترین نقش را در برملا شدن و شکست اندیشه امریکاییها در غرب آسیا دارد  برای همین هم در این ۲۰ سال تحریم و تهدید و الان تحریف را دنبال کردند.

 

فعالیت حوزه هسته ای و رزمایشهای نظامی

وی با بیان این که اما در یک سال گذشته چه اتفاقی افتاد که تقریبا ورق برگشت، گفت: یک نکته مهم این است که سیاستهای امریکا در گذر زمان با شکست مواجهه شد.

عابدینی در ادامه به پرونده هسته ای که از ۱۳۸۲ تا الان دائما برای جمهوری اسلامی باز است اشاره کرد و گفت: دیدیم که به تعهدات خودشان عمل نکرد و جمهوری اسلامی هم اعلام کرد وقتی پایبند نیستید یکی یکی تعهدات را کاهش داد، موضوع بعدی میزان غنی سازی که قرار بود در چارپوپ برجام حدود ۳۰۰ کیلیو گرم باشد، دستاوردهای حوزه هسته ای یک موضوع مهم است؛ همچنین در حوزه نظام هم جمهوری اسلامی شروع به مانورها و رزمایشهایی کرد و بخشی از  تجهیزات نظامی خود را به رخ جهان کشید در حوزه موشک های بالستیک که آخرین مدل آن موشک هایپرسونیک بود قبلا رادارها مثل رادارار خرمشهر و موضوع موشک باران عین الاسد عراق که با این که ترامپ ماجرا جو بود الان کتابهایی منتشر شد از فرماندهان امریکای که گفتن نباید پاسخ ایران را بدهیم و حتی وقتی  پهپاد آنها را زدند گفتند لاشه را بدهید ایران لاشه هم نداد و مهندسی معکوس کرد.

وی افزود: جنگ عربستان علیه کشور یمن با این استنباط که یک ماهه یمن را به تصرف خودشان درآوردند که الان ۹ سال است این اتفاق نیفتاد.

عابدینی ادامه داد:  حتی وزیر خارجه ترکیه در آن زمان اعلام کرد دولت سوریه تا پایان ماه رمضان سرنگون می شود و از آن زمان ۹ ماه رمضان دیگر هم گذشت و الان می بینیم کشورهایی که ناجوانمردانه کشور سوریه را از اتحادیه عرب اخراج کردند خودشان یکی پس از دیگری رفتند سوریه و بشار اسد را دعوت کردن در جده و عملا ایشان را مجدد آوردن داخل اتحادیه عرب.

وی اظهار کرد: اینها نشان میدهد که توطئه‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برضد مقاومت که کوثر زاینده اندیشه مقاومت ایران هست شکست خورده بنابراین آرام آرام ورق برگشت.

عابدینی اظهار کرد: امریکاییها می گویند چهار کشوری که می تواند امریکا را تهدید کند اول  ایالات متحده اروپاست، دوم چین بخاطر جمعیت زیاد، سوم کشور روسیه است بخاطر این که زراتخانه هسته ای که دارد قدرت بزرگ و وسعت سرزمینی بعد می گویند در کمال تعجب کشور چهارم جمهوری اسلامی ایران است. اگرسند امنیت پارسال و امسال ایالات متحده را نگاه کنید به این اشاره دارند بنابراین با پدیده ای مواجه هستیم که جمهوری اسلامی ایران الان یک قدرتی دارد و یک حوزه نفوذی دارد که ۸ میلیون کیلومتر مربع را در برمی گیرد این ۸ میلیون کیلومتر مربع از دامنه های هیمالیا تا سواحل مدیترانه را دربرمی گیرد امریکاییها در ۲۰ سال گذشته خیلی تلاش کردند که راهبرد خودشان ایجاد امنیت رژیم صهیونیستی بگذارند اما آیا امنیتش بیشتر شده حتما نشده یعنی الان یک زمانی انتفاضه اول فلسطینیان سنگ داشتند الان موشکهایی دارند که آنها را تهدید می کند.

وی عنوان کرد: بنابراین با چنین پدیده ای مواجه شدیم و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که هزینه مقاومت بسیار بسیارکمتر است از هزینه سازش که نمونه بارز آن را بوسنی و هرزه گوین دیدیم که اگر مقاومت می کردند هرگز این اتفاقات می افتاد و نباید به حرف غربیها اعتماد می کردند.

عابدینی سپس به سکسکه چرچیل هم اشاره کرد و گفت: غربیها به راحتی می آمدند در منطقه غرب آسیا مرزها را تعیین می کردند  حداقل دیدیم در مورد ایران بدون این که شاه ایران در جریان باشد این کار را کردند الان می بینند که همین ایران منشا یک تفکر تازه در نظام بین الملل و غرب آسیا شده.

معاونت امور استان‌های صدا و سیمای کشور عنوان کرد:  لذا این میدان هست که روی سیستم دیپلماسی نقش تعیین  کننده دارد که ایدولوژی ایرانیان هموراه پیروز می شود.

انتهای پیام/